Pénzügyek

Mi a pénz?

A gyerekeket szeretném megismertetni a pénz fogalmával és jelentőségével az életünkben. A legfontosabb, hogy pozitív érzéseket társítsunk a pénzhez. Azonban a pénzszerzés maga nem lehet cél. A pénz egy eszköz arra, hogy általa kifejezhessük vágyainkat, eljussunk álmainkhoz és céljainkhoz. Aki csak magáért a pénzért dolgozik, soha nem lesz sikeres és gazdag, mert a pénz önmagában semmit nem jelent, nem hordoz értéket... az csak az ember hordozhatja! A pénz értéke a mögötte meghúzódó munkában van. Csak az ember képes arra, hogy teremtsen, létrehozzon valami újat, valami rendkívülit..., de ahhoz elengedhetetlenül fontos a pénz.

Az életben a legfontosabb az IDŐ, a legnagyobb érték a TUDÁS és a leghasznosabb eszköz a PÉNZ.

Én sokáig úgy éltem az életemet, és szentül hittem, hogy ha azt csinálom, amit szeretek, és amivel a közösség javára lehetek, akkor a Jóisten vagy Teremtő (vagy valaki, aki ott fenn irányít mindent) a tenyerén fog hordozni. Félre ne érts, nem panaszkodom az életemre, és a magam számára rendkívüli sikereket értem el, de nagyon gazdag és sikeres nem lettem. Rájöttem arra, hogy még a Jóisten sem tud rajtam segíteni, amíg nem veszem figyelembe az itteni világ szabályait és törvényszerűségeit. Sokáig nem érdekelt a pénz. Mindig csak addig nyújtózkodtam, amíg a takaróm ért. Óvónői fizetésről beszélek, szóval... érted! Majd rádöbbentem arra, hogy mi lenne, ha érdekelne a pénz? És elkezdtem odafigyelni a pénzügyeimre, és azóta is folyamatosan képzem magamat, hogy tudjam, hogyan bánjak a pénzemmel.

A gyerekeimnek olyan eszközöket készítettem, és olyan játékos feladatokat találtam ki a pénzzel kapcsolatban, ami már az ő világukba is belefér. Szeretném, ha sikeresek, értékteremtők és hasznosak lennének. Tudják meg azt, hogy igenis csak kemény, kitartó munkával lehetnek értékes emberek, és itt is a legfontosabb a példamutatás. Látják, hogy anya és apa folyamatosan dolgozik, alkot, újat teremt a világban, és nagyon sokat tanul mind a mai napig. Így lépésről lépésre egyre jobb életet teremthetünk magunknak, mert tárt karokkal fogadjuk a lehetőségeket. Ha te is szeretnél gyakorlati tudást biztosítani gyermekeid számára, iratkozz fel a YouTube csatornámra, és csatlakozz az Életre Nevelési- és Oktatási Programhoz!

Bárki, aki valaha a semmiből létrehozott valamit, és anyagba tudta ültetni a gondolatot, az tudja, hogy mekkora csoda birtokosa. Aki ezzel a képességével el tud jutni az emberek szívéhez, lelkéhez: az felbecsülhetetlen érték!